Strona główna PRZEMYSŁY Spożywczy Owocowo-warzywny
English version
Wersja rosyjska RU

Textilco

ul. Łanowa 15/21

91-103 Łódź

tel. 42 611 07 10

fax 42 611 07 20

e-mail: textilco@textilco.pl

Owocowo-warzywny

Taśmy syntetyczne z dodatkowymi akcesoriami są podstawowym produktem używanym w przemyśle owocowo-warzywnym.

Taśmy PVC zielone
  • z ograniczoną odpornością na tłuszcze
  • temperatura pracy od -10’C do +90’C
  • twardość ShA: 35-95
  • przeznaczone do kontaktu z żywnością
  • ATEX
  • dostępność kolorów: biały, niebieski, zielony, czarny, szary
Taśmy PVC białe i niebieskie
  • termoplastyczne
  • odporne na tłuszcze
  • temperatura pracy od -15’C do +110’C
  • twardość ShA: 40-80
  • przeznaczone do kontaktu z żywnością
  • ATEX
  • dostępność kolorów: biały, niebieski, zielony
Taśmy PU - poliuretanowe
  • termoplastyczne
  • odporne na tłuszcze
  • temperatura pracy od -30’C do +90’C
  • twardość ShA: 80-93
  • przeznaczone do kontaktu z żywnością
  • ATEX
  • dostępność kolorów: biały, niebieski, zielony, czarny, brązowy
Taśmy tkaninowe
  • termoplastyczne
  • nie odporne na tłuszcze
  • temperatura pracy od -10’C do +110’C
  • przeznaczone do kontaktu z żywnością
  • ATEX
  • dostępność kolorów: transparentny, zielony
Siatki poliestrowe
  • siatki poliestrowe
  • o różnej gęstości
  • do płukania, namaczania, suszenia, gotowania na parze
  • odporne na działanie wody i wysokich temperatur
  • możliwość montażu zabieraków, profili prowadzących, welkantów
  • kolor niebieski
Akcesoria
  • struktury powleczeń „delikatnie traktujące” transportowane warzywa i owoce np. struktura P6 – super grip
  • zabieraki z materiałów nie powodujących uszkodzeń transportowanych produktów.
  • welkanty
  • profile prowadzące
  • Seal-Tex – wzmacnianie brzegów taśmy